Kol Saatleri

Kol saati ve cep saatleri zamanı söylemenin de ötesinde önemli aksesuarlardır. Modayı takip edenler ve kol saatinde altın, titanyum gibi lüks modelleri tercih edenler, damada düğün hediyesi olarak kol saati arayanlar, sportif modellere ilgi duyanlar, daha düşük bütçeli bir kol saati arayan kadın ve erkek kullanıcılara yönelik birbirinden güzel saatleri coolwatch.com.tr'da bulabilirsiniz.

Ne Tarz Bir Saat Aradığınıza Karar Verin
Kol Saati Modellerini Tanıyın
Saatinizin Özellikleri
Saatinizin Garantisi
Saatinizi Koruyun
Saat, Kol Saati vb. Ürünleri coolwatch.com.tr'da Bulun
Saatinizi Güvenle Alın
Ne Tarz Bir Saat Aradığınıza Karar Verin
İster cep ister kol saati alın, öncelikle karar vermeniz gereken şey; pilli quartz saat mi yoksa mekanik saat mi alacağınızdır.

Quartz saatinizi seçin

Quartz saatler, dayanıklılık açısından en çok tercih edilen saatlerdir. Küçük bir parça quartz, zamanı yakalamak için saniyede 32.000 kez titreşir. Quartz saatleri kurmanız gerekmez, tek yapmanız gereken zamanı geldiğinde -1 ile 2 yıl arasında- pilini değiştirmektir. Quartz saatlerin de kendi içinde çeşitleri vardır: Analog, dijital ve anadiji.

Analog quartz saatler: Analog kol saatlerinin üzerinde numaralar, roman rakamları ya da rakam yerine geçen semboller vardır. Kol Saati
Dijital quartz saatler: Dijital saatlerin analog satlere oranla daha fazla özelliği vardır: Örneğin; GPS (Global Positioning System), yükseklik ölçer, hesap makinesi, telefon rehberi vb.
Anidiji quartz saatler: Anidiji saatler, analog saatler ile dijital saatlerin belli özelliklerinin bir arada olduğu saatlerdir.
Quartz saatlerin dış görünümü genellikle sadedir. Bazı çocuk modellerinde çizgi film karakterleri, hayvan resimleri olabildiği gibi bu saatlerin spor modelleri de üretilmektedir.
Mekanik saatinizi kurmaya hazır olun

Mekanik saatler, geleneksel el yapımı saatler olduğu için daha değerli ve özel saatlerdir. Dolayısıyla fiyatları da kendi içinde değişkendir. Bu saatlerin, saatin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlayan yayı saatte 28.000 kez titreşir. Bu da saatinizin ayda bazı dakikaları kaçıracağı anlamına geliyor. Mekanik saatler otomatik ve manuel olmak üzere ikiye ayrılırlar.

Otomatik manuel saatler: Otomatik manuel saatler, hareketi sağlayan ve saatin ana yayının kurulmasını sağlayan bir çevirmeli çark kullanır. Bu saatlerin çalışma mekanizmasının olduğu bölge genellikle şeffaftır ve saatin nasıl işlediğini buradan görebiliriz. Otomatik manuel bir saati günde 12 saatten fazla takarsanız, sizin hareketiniz saati çalışır kılacaktır. Eğer saatinizi çok sık takmıyorsanız bazı günler onu kurmak zorunda kalacaksınız.
Manuel mekanik saatler: Manuel mekanik saatler, kurmalı saat olarak da bilinen saatlerdir. Saatinizin çalışır durumda olması için onu günlük olarak kurmanız gerekmektedir.
Kol Saati Modellerini Tanıyın
Kol saati satın almadan önce ne tarz bir model istediğinize karar verin. Popüler kol saati modelleri:

Değerli metaller içeren kol saatleri: Değerli metallerden üretilen kol saatleri klasik bir görünüm verir. Eğer belli bir tarz mücevher ya da materyal tercih ediyorsanız size uygun modelleri coolwatch.com.tr'da bulabilirsiniz. Değerli kol saatleri arasında; altın kaplama kol saati, saf gümüş kaplama kol saati, platin kol saati ve pırlantalı kol saatlerini örnek gösterebiliriz.

Alüminyum kol saatleri: Dayanıklı alüminyum kol saatleri, özellikle paslanmaya karşı dayanıklıdır.

Paslanmaz çelik kol saatleri: Saat üreticileri paslanmaz çeliği dayanıklı bir metal olduğu için özellikle tercih etmektedir.

Karbon fiber kol saatleri: Sert karbon fiber kol saatlerinin rengi genellikle koyudur(koyu gri veya siyah) Bu saatlerde kullanılan materyal saat minesinde ve kaplamalarında kullanılır.

Titanyum saatler: Titanyum saatlerde daha fazla dayanıklılık gösteren titanyum malzeme kullanılır. Özellikle spor saatlerde kullanılan bu güçlü, beyaz metal, paslanma ve dayanıklılık oranlarında çelikten %30 daha iyidir.

Plastik / Kauçuk kol saatleri: Hafif, renkli ve sağlam kayışlı plastik / kauçuk kol saatlerini her yerde bulabilirsiniz.Eğer aradığınız kol saatini bulduysanız; ancak kayışından hoşlanmadıysanız kişisel zevkinize uygun yeni bir saat kayışıyla değiştirebilirsiniz.